Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölken vägrade att surna

/
  • Coops KRAV-mjölk från Grådö mejeri håller sig misstänkt länge. Det anser en kvinna i Göteborg som anmält mjölken till Livsmedelsverket.

Kvinnan glömde förpackningen med ekologisk mjölk från Grådö mejeri i kylen. Hon provsmakade mjölken fem veckor efter att bäst-före-datum gått ut. Mjölken var då fortfarande lika fräsch som när den var ny. Kvinnan misstänker att det finns tillsatser i ekomjölken och har anmält Coop till Livsmedelsverket.

Annons

Mellanmjölken som vägrade att bli sur är av Coops märke Änglamark och är både KRAV- och eko-märkt. Den hade leverats från numera Coop-ägda Grådö mejeri i Hedemora. Kvinnan glömde bort den öppnade förpackningen i kylen på sitt kontor i Göteborg.

– Mjölken med bäst-före-datum 18 augusti är fortfarande i dag 25 september precis likadan till smak och utseende som när den var ny, skriver kvinnan i sin anmälan till Livsmedelsveket.

Kvinnan misstänker att mjölken, trots att den är KRAV-märkt, har manipulerats med tillsatser för att hålla sig länge.

– Jag har väldigt svårt att tro att mjölken skulle kunna vara annat än hälsovådlig att dricka, heter det i anmälan där kvinnan vill att Livsmedelsverket utreder hur det står till med Coops KRAV-mjölk.

Kvinnan reklamerade först mjölken till Coops kundtjänst. I sitt svar säger Coop att det är helt omöjligt att något skulle ha tillsatts mjölken.

– Skulle man ändå misstänka det kan man alltid kontakta Livsmedelsverket som är vår kontrollmyndighet. Eftersom produkten är KRAV-märkt kan man också kontakta KRAV, skrev Coop Kundkontakt i sitt svar till kvinnan.

Coop säger att man har hört att mjölk klarat sig i över fem veckor hos konsumenter. I företagets testrum har mjölk som aldrig utsatts för en bruten kylkedja och förvarats i 4-5 grader hållit sig lika länge.

Kvinnan köper dock inte Coops argument. Hon framhåller att hon tagit ut mjölken ur kylen många gånger för att ta en skvätt i kaffet.

– Jag önskar att Coop tar bort denna ohälsosamma produkt ur sortimentet eller slutar att kalla den KRAV-märkt. Det kan den omöjligt vara, skriver hon.

Annons