Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MittMedia får pris

MittMedia är bäst i Europa på innovation inom media. Koncernen har även chansen att bli bäst i världen.
– Det är inte omöjligt, säger privatmarknadschefen Petra Bjernulf.

Annons

INMA, International News Media Association, har utsett MittMedia till bäst i Europa med sitt innovativa arbete med Framtidsverkstan och Lärmilen. MittMedia, där DT ingår, prisas för sitt koncept som har byggts för att öka innovationstakten och den personliga kapaciteten för lärande, utveckling och förändring.

– Fantastiskt kul att vi uppmärksammas så här. Vi har gjort en stor satsning på detta. I två års tid har vi jobbat med det viktiga förändringsarbetet, att hitta nya affärsmöjligheter i den föränderliga mediebranschen, säger Petra Bjernulf.

200 MittMedia-medarbetare har deltagit i projektet.

– Detta är något som har engagerat otroligt många. Och att vi har fått det här priset har uppmärksammats stort i mediebranschen, säger Petra Bjernulf.

Har arbetet intresserat konkurrenter i branschen?

– Ja, vi har haft studiebesök på i stort sett alla gånger som Framtidsverkstan har genomförts. Och vi har bjudits in till andra medieföretag för att hjälpa dem att starta upp något liknande, säger Petra Bjernulf.

Markus Bäckström och Frida Hultberg är två av DT:s medarbetare som har deltagit i Framtidsverkstan och Lärmilen.

– Det här är ett briljant sätt att jobba med information på ett modernt sätt och för att motivera oss till att dra åt samma håll, säger Markus Bäckström.

– Vi har varit med och påverkat mycket och tittat lite på vilka problem som vi står inför. Detta har varit bra för vår personliga utveckling, tycker Frida Hultberg.

INMA utsåg en vinnare vardera från fyra världsdelar i tävlingen Global Innovation Awards och MittMedia blev alltså vinnare i Europa. Den 13 maj hålls INMA World Congress i San Fransisco. Där utses en global vinnare.

– Att bli bäst i världen, det vore något. Och det känns inte alls omöjligt, säger Petra Bjernulf.