Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittförsvaret räddat

Handbollslandslagets mittförsvar är räddat.
Tobias Karlsson får även i fortsättningen sällskap av Magnus "Orsa" Jernemyr.
– Magnus är fortsatt intresserad och motiverad för landslagsspel, säger Ola Lindgren, förbundskapten tillsammans med Staffan Olsson.

Annons

Det har inte behövts någon övertalningskampanj från förbundskaptenernas sida när det gäller Magnus Jernemyr.

– Vi har bara haft diskussioner och hört oss för med spelarna efter OS hur de ser på framtiden. När det gäller Magnus känner han sig fräsch i kroppen och tycker att det är fortsatt kul med landslagsspel.

Landslaget tog ju som bekant silver i OS i London men missade också VM i januari nästa år genom att, före OS, förlora i kvalet mot Montenegro. Det gjorde att en del spelare var tveksamma till fortsatta landslagsuppdrag.

– Men många av oss fick nog en boost under OS och hela sommaren, säger Magnus Jernemyr till gp.se.

– Jag har sagt att jag står till förfogande. Den här sommaren har vi verkligen utvecklats som lag och det är ju det som är roligast med att hålla på. Innan när vi samlats har det känts som om vi börjat om från scratch varje gång. Nu har vi en grund att stå på, säger Magnus Jernemyr när han utvecklar sitt ja till fortsatt spel i landslaget.

Hur viktig är Magnus Jernemyr för landslaget?

– Vi har hittat ett bra försvarslås med honom och Tobias Karlsson som fungerat väldigt bra. Det ger laget trygghet och lugn.

Förutom Magnus Jernemyr har också Jonas Källman sagt ja till fortsatt spel i landslagsdressen. Däremot är det fortsatt nej från Kim Andersson och målvakten Mattias Andersson.

Närmast på programmet står EM-kval i slutet på oktober och i början på november och Ola Lindgren och Staffan Olsson ska snart ta ut truppen.

Och i den finns Magnus Jernemyr med?

– Nu ska vi inte gå händelserna i förväg men det är klart att mycket talar för att han finns med, säger Ola Lindgren och skrattar.

Sverige kvalar mot Polen, Holland och Ukraina. Kvalpremiären spelas i Lund mot Ukraina den första november. Den 3 november möter Sverige Holland borta. Resterande matcher spelas till våren och EM avgörs 2014 i Danmark. Sverige har, som enda nation, lyckats vinna EM tre gånger, senast 2002 då Sverige också arrangerade mästerskapet.

– Vi går väl in i det här kvalet som favoriter tillsammans med Polen. Vi har bra självförtroende, säger Magnus Jernemyr till gp.se.