Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missvisande skyltar lurade bilister ut i skogen

En omskyltning vid påfarten till E16 från Ornäs skapade långa köer inne i skogen.

LISTA: Varning för björnar och gupp hela j*vla vägen - här är Dalarnas märkligaste vägskyltar

Under måndagmorgonen så råkade bilister som skulle köra ut på E16 från Ornäs mellan Falun och Borlänge ut för ett busstreck. Vid det pågående vägarbetet på E16 har det funnits skyltar för att dirigera om trafiken vid platsen och enligt trafikverket så har någon flyttat på dessa skyltar så de dirigerar om trafiken till en återvändsgränd i skogen.

- Vägtrafikledningen känner till att det är felskyltat, någon har under helgen flyttat runt skyltarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör för Trafikverket.

Facebook: Den här artikeln engagerar många läsare, läs vad andra tycker och kommentera du också på DT:s sida på Facebook

Katarina menar också att det inte är helt ovanligt att folk flyttar runt skyltar vid vägarbeten så att trafiken dirigeras om på ett felaktigt sätt och att de jobbar på att få tag i en person som kan ställa tillbaka skyltarna på rätt platser.

För uppdateringar om trafik, brott och bränder - Följ Brottsplats Dalarna på Twitter här

LÄS: Fler Blåljusnyheter här

Andreas Forsman som var på platsen kände sig lite olustig när den omdirigerade vägen ledde in över bondgårdar.

- Först körde vi på någon grusväg längs E16 sen svängde den in vid några bondgårdar och det kändes väldigt privat. Till slut så vart det bara stopp och det var en stor kö ute på skogsvägen, säger Andreas.

Hur många bilar var det i kön?

- Jag såg inte slutet på kön så jag vet inte hur många bilar det var.

Andreas fick lov att backa tillbaka tre kilometer för att ta sig ut till E16 igen och trots att han blev en och en halv timme sen till jobbet så kunde han skratta åt historien.

Vägarbetet på E16 melan Falun och Borlänge är planerat att hålla på fram till den tredje Juni.

Enligt vakthavande befäl hos polisen så är ingen anmälan gjord kring händelsen.