Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha bitit polis i fingret

Den unge mannen från Ludvika var narkotikapåverkad när polisen vid två tillfällen skulle hämta honom för kroppsvisitering. Han satte sig i motvärn och han ska bland annat ha bitit en polis i fingret.

I april i år skulle fyra poliser hämta en man född 1989 från Ludvika på Storgatan för att göra en kroppsvisitering. Mannen satte sig då i motvärn och när han polisen skulle sätta på honom handfängelse och placera honom i polisbilen ska han ha bitit en av poliserna i fingret och sparkat en annan på benet. Mannen misstänks också ha varit narkotikapåverkad (hasch eller annat cannabispreparat) vid tillfället.

Cirka tre månader senare var det aktuellt med en ny kroppsvisitering och mannen satte sig på nytt i motvärn. På platsen (Villagatan) och under transporten till Ludvika lasarett hotade han två poliser genom att säga att han skulle söka upp och döda dem och deras familjer. I det här fallet var mannen påverkad av flunitrazepam, som är narkotika.

Och i augusti kontrollerades mannen och analysen av provtagningen visade att han hade brukat hasch eller annat cannabispreparat.

Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt för ett fall av våld mot tjänsteman, ett fall av hot mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och tre fall av ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt ringa narkotikabrott, men nekar till övriga anklagelser.