Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstag fällde Hedemora

Två individuella misstag tillät Hudiksvall att göra 2–0 och 3–1.
Ändå orkade Hedemora nästan tillbaka.
– Vi fortsätter att skjuta oss i foten, säger tränaren Bernie Lynch efter 3–4-förlusten.

Det var andra matchen med nye tränaren Conny Elfsberg i båset.

– Det har varit bra. Det är bra för killarna att ha någon som pratar samma språk som dem i båset. Det ger dem självförtroende, säger kollegan Bernie Lynch.

Har ni haft svårt att förstå varandra?

– Det finns alltid problem om man pratar olika språk. Om du pratar svenska i tio minuter skulle jag troligtvis förstå 99 procent av det du säger, men den sista procenten som jag inte förstår kan leda till ett missförstånd. Därför är det skönt att ha Conny med.

De två matcherna har varit tuffast tänkbara, hemmaderby mot Falu IF i onsdags och bortamatch mot Hudiksvall på fredagskvällen, och har inneburit ytterligare två förluster.

Förlusten mot serieledande Hudiksvall kom sedan Hedemora dragit på sig dubbelt så många utvisningar som motståndaren.

– Vi drog på oss för många utvisningar, men gjorde också två misstag som ledde till mål, deras andra och tredje, berättar Bernie Lynch.

– Först gick vår back bort sig i ett en-mot-en-läge och sedan är det en spelare som ska skjuta pucken runt eget mål men i stället skjuter den i det.

Hedemora jobbade sig tillbaka till både 2–3 och 3–4, men fick Fredrik Hagman utvisad för hög klubba mitt i kvitteringsjakten, med 2.46 kvar av tredje perioden.

– Det var en tekning i neutral zon där domaren släppte pucken, men sedan fångade upp den igen. Vår spelare gör en tekningsrörelse – och blir utvisad. Galet, jag har aldrig sett något liknande förut, men i den här matchen hände det två gånger, säger Lynch.

– I det läget pressade vi Hudik hårt, men det var inte den utvisningen vi föll på utan våra egna misstag. Arbetet killarna lägger ner är enastående, men vi fortsätter att skjuta oss själva i foten.

Hur jobbar ni vidare för att komma till rätta med problemen?

– Det är ett ungt lag som lider av dåligt självförtroende efter alla förluster, så det handlar om att uppmuntra dem.

Hedemora kom bara till spel med 15 utespelare då sjukdom härjar i truppen.

På söndag möter laget Tierp borta.