Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstag fällde Hammarby

Annons

Hur skulle Kalmar FF klara sig utan brassen Ari Ferreira som flyttat till Heerenveen?

Och hur skulle Hammarby klara sig mot mardrömsmotståndaren KFF?

2_0-segern för smålänningarna besvarade det mesta.

Livet efter Ari har börjat för Kalmar FF och det skruvades lite nervöst på läktaren här och där inför detta faktum. Nanne Bergstrands lösning blev enklast tänkbara: ut med en forward _ in med en annan. Fysik skulle ersätta brasiliansk spetskompetens och därför valde Bergstrand att satsa på store David Elm från start tillsammans med Cesar Santin på topp.

Det blev en lösning som funkade sisådär.

Benny Lekström ersatte i Bajenmålet.

Bajen var också klart närmast det så viktiga ledningsmålet när utmärkte Louay Chankos frispark träffade överliggaren. Petter Wastå i Kalmarmålet hade varit chanslös.

Avgörandet kom i stället i halvtid. Bytet David Elm ut och Daniel Petersson in svängde pendeln till Kalmarsidan och på fem minuter skapade hemmalaget mer än vad de mäktade med på hela första halvleken.

På sex minuter hade KFF tagit ledningen.

Patrik Ingelsten hann först på en ströboll in i Bajens straffområde och petade den förbi den utrusande Lekström som helt missbedömde situationen. Cesar Santin höll undan Suleyman Sleyman och lät Ingelsten vara sist på bollen.

Hammarby ökade pressen mot KFF-målet, men hade förtvivlat svårt att komma fram till farliga avslut. Nollan i kolumnen för avslut på mål säger det mesta.

I stället blev det ännu ett individuellt misstag som fällde avgörandet. Viktor Elm krigade åt sig bollen högt uppe på Bajens planhalva, drog José Monteiro och placerade hur säkert som helst in 2_0 vid högra stolpen.

Schack och matt och nu toppar Kalmar allsvenskan.

TT

Mer läsning

Annons