Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöjda juniorer hotar lämna Mora IK - så svarar klubben: ”Vi delar inte den kritiken”

Flera juniorspelare hotar att lämna Mora IK på grund av missnöje skriver hockeymagasinet.com.
Nu svarar klubbdirektör Peter Hermodsson och a-lagets huvudtränare Jeremy Colliton på kritiken.
– Det är inte bra att det är så här förstås, vi måste bli bättre på vår juniorsida, säger Peter Hermodsson.

Moras J20-lag har tvingats kvala sig kvar fem år i rad för att stanna kvar i Superelit.

Åtta juniorspelare i Mora IK riktar nu hård kritik mot klubben, enligt juniorhockey-sajten hockeymagasinet.com.

Spelarna, som valt att vara anonyma, upplever att klubben saknar tro på sina egna juniorer och att det har varit omöjligt att ta en plats i a-laget.

– Det känns inte som att Mora vågar satsa på sina egna juniorer utan tror istället att gräset är grönare på andra sidan. De tar en för givet och det gör att jag inte känner för att stanna kvar i klubben. Då prövar jag hellre lyckan någon annanstans, säger en av spelarna till hockeymagasinet.com.

Klubbdirektören Peter Hermodsson har tagit del av hockeymagasinets artikel och tycker så här:

– Jag har inte fått höra någonting om att det ska ha varit ett stort missnöje bland våra juniorer. Jag blir också förvånad när jag hör om kritiken om att vi inte lyfter upp juniorer i a-laget. Vi har lyft upp två juniorer till årets a-lagstrupp och två spelare har fått tryout-kontrakt. Men det är jättetråkigt att höra detta. Vi tar till oss av kritiken, säger Hermodsson.

A-lagets huvudtränare Jeremy Colliton är den som har ansvaret att ta ut spelarna i det allsvenska hockeylaget menar att klubben måste bli bättre på att utveckla egna talanger.

– Vi är inte nöjda med resultat och prestation från J20 i år. Vi måste bli bättre. Men att så många som åtta spelare skulle ha varit aktuella för a-laget stämmer inte, säger Jeremy Colliton.

Han berättar att han sett mer än 20 stycken J20-matcher under säsongen, både på plats och via stream.

– Om det finns spelare som känner att de är redo att spela regelbundet i Hockeyallsvenskan bör de inte ha några problem med att gå till en annan klubb och ta en plats i deras a-lag, säger Colliton och fortsätter:

– Om du vill bli proffs så måste du agera som ett proffs. Du ansvarar själv för din egen träning, hur du spelar och din prestation. Och speciellt så är anonyma citat i media inte professionellt, säger Jeremy Colliton.

Klubbdirektören Hermodsson hänvisar till en utvärdering som görs av spelarna varje säsong och berättar samtidigt att det blir en omorganisation inför nästa säsong.

– Jag kommer inte att kommentera utvärderingen i media. Det är ett internt styrdokument, men jag kan säga att det kommer att hända en hel del saker inför hösten. Jeremy Colliton kommer att få en ny roll som huvudansvarig i sportgruppen som innefattar allt från hockeygym till a-laget, tillsammans med juniorledarna.

Vi har försökt nå Mattias Bossel-Eriksson, tränare i klubbens J20-lag, utan att lyckas.

Här hittar du fler nyheter om Mora IK