Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MissMary lyckligt hemma

Maine coonen MissMary är lyckligt hemma igen, eftet tre dygn i en hög tall några hundra meter hemifrån.

Strax efter att Djurdetektiven lagt ut matte Agnetha Svantessons efterlysning kom det förlösande samtalet. MissMary satt i en hög tall och höll på att få hjälp att ta sig ner.

Den boende vid talldungen berättade, efter att ha hjälpt MissMary ner på marken, att han hört ett misstänkt jamande från dungen ända sedan i lördags. Gång på gång har han försökt lokalisera ljudet, som dock tystnat så fort han närmat sig.

Men i dag lyckades han hitta den nödställda MissMary bland grenarna och kunna hjälpa henne ner. Strax efteråt kunde matte Agnetha hämta hem sin katt mager men utan skador.

Allting tyder på att MissMary blivit skrämd hemifrån redan på lördagsförmiddagen och tagit sin tillflykt till talldungen. Där har hon sedan suttit utan att ta sig ner på egen hand.

Men nu är hon alltså lyckligt hemma igen hos en tacksam och överlycklig matte Agnetha, som vill tacka alla som engagerat sig under tiden MissMary varit borta.