Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckad säsongför Mattias Ekström

– En seger är perfekt, en pallplats bara okej. Allt annat är bara att glömma.
Det sade Mattias Ekström från Avesta inför DTM-finalen på Hockenheim.
Tyvärr blev det bara att glömma allt eftersom han bröt racet.

Annons

Han gick i depå på det elfte varvet för att byta däck. När han körde ut från depån lossnade höger framhjul och då var det bara att parkara vid sidan om banan.

Han startade som fyra och det var också placeringen när han bröt. Inför finalen hade han chansen att bli fyra totalt i mästerskapet och bäste Audi-förare. Nu blev han sexa.

– Om jag blir fyra eller sexa är strunt samma. För mig handlar det om att vinna, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

År 20102 blev inte alls vad han förväntat sig. Det har kantats av missöden och brutna lopp.

– Det här är en av mina sämsta säsonger i DTM.

Han debuterade 2001 med en åttondeplats och har vunnit mästerskapet två gånger, 2004 och 2007. 2006 var han åtta och det är den sämsta placeringen tillsammans med debutåret.

Han är klar över varför det gått så dåligt i år.

– Det är jobbet som görs på vintern som bestämmer hur säsongen ska gå. I år var vi inte tillräckligt bra förberedda och det fick vi lida av de tre-fyra första tävlingshelgerna. De kändes som om vi hela tiden fick jaga ikapp och det är ingen bra känsla, sade Ekström.

Så redan den här säsongen har han och teamet inriktat sig på vad som måste förbättras till nästa år.

– 2012 har varit väldigt lärorikt och vi har redan tagit en del beslut för att förbättra oss till nästa år.

Kanadensaren Bruno Spengler vann det sista racet och han blev också DTM-mästare. I fjol körde han för Mercedes i år för BMW som därmed gjorde en succédebut i DTM.