Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missing People planerar skallgång i Nedre Gärdsjö

Missing People, en riskomfattande organisationen som hjälper till i sökandet efter försvunna personer, planerar en ny skallgång i Nedre Gärdsjö på söndag.
Organisationen hoppas finna den 68-åriga kvinna som försvann från sitt hem i byn den 23 september.

Annons

Redan söndagen den sjunde oktober genomförde Missing People en skallgång med totalt 40 deltagare i Nedre Gärdsjö.

– Vi hittade ingenting, inga spår som kan hjälpa oss i sökandet efter den 68-åriga kvinnan, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande för Föreningen Missing People Sverige

– Kvinnan har varit försvunnen i över två veckor och det är viktigt för de anhöriga att spår eller en eventuell kropp hittas för att man ska kunna göra ett avslut. Jag vill poängtera att vi inte gör någonting utan dels de anhörigas medgivande och dels polisens godkännande. Ingen efterlysning eller skallgång genomförs utan godkännande av anhöriga och polis.

Under söndagens skallgång i Nedre Gärdsjö deltog även Ludvika Flygklubb i spaningarna över vatten och öppna ytor.

– För närvarande pågår älgjakt i området och om inget händer under jakten och slutet av veckan genomför vi en ny skallgång i Nedre Gärdsjö under söndag den 14 oktober, berättar Jessicka Kangasniemi.

Strax efter kvinnan försvann startade polisen en större insats i sökandet efter kvinnan. Räddningstjänst, hundpatruller, en polisiär fältstab, hemvärn, motorcyklar, dykare och helikopter deltog i aktionen som avblåstes några dagar senare.

Eventuella frivilliga hänvisas till Missing People Dalarnas kontaktperson.

– Föreningen har tre aktuella fall i Sverige och det är en försvunnen kvinna i Skåne, en man som är försvunnen i Surahammar och kvinnan i Nedre Gärdsjö, berättar Jessicka Kangasniemi.