Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel på skolan

En elev misshandlades allvarligt av en jämnårig pojke i en korridor vid gymnasieskolan i Malung på tisdagen.

Annons

Båda eleverna går på högstadiet vid Västerdalarnas Gymnasieskola i Malung och vad som utlöste misshandeln finns det inga säkra uppgifter på i dagsläget.

Skolans säkerhetsansvarige Daniel Johansson bekräftar att misshandeln skett och att det nu är polisen i Malung och de sociala myndigheterna som tagit över ärendet.

Vad som framkommit är att de två jämnåriga pojkarna mötts i en korridor och vittnen har sett hur en av pojkarna utdelat ett kraftigt knytnävslag mot den andre eleven, som föll till golvet som en följd av knytnävslaget. Enligt uppgift har den som fick ta emot knytnävslaget också få ta emot en spark mot huvudet då han låg på golvet i skolkorridoren. Högstadieeleven som fick ta emot knytnävslaget och sparken skadades så allvarligt att han fick föras till Malungs vårdcentral med hjälp av skolsköterskan. Enligt uppgifter som framkommit har pojken som utsattes för misshandlat bland annat fått tandskador som gjorde att han remitterades vidare till Falu lasarett för att få sina skador omsedda.

- Naturligtvis ser vi mycket allvarligt på att det sker en misshandel på det här sättet och nu får polisen och de sociala myndigheterna utreda vidare. Vad som händer med ynglingen som utförde misshandeln kan jag inte svara på utan det får den fortsatta utredningen utvisa. Han var i varje fall inte på skolan under onsdagen utan det blir senare en sak ansvarig rektor får ta ställning till, säger Daniel Johansson.

Eftersom det var flera elever som bevittnade misshandeln kallades trygghetsteamet in och skolkurator för att ta hand om de elever som ville ha hjälp.

När det gäller brott som inträffar på gymnasieskolan i Malung har man från skolans sida intagit en helt annan attityd än man hade för några år sedan. I dag anmäler man allt till polisen som händer och som handlar om brott. Sedan man tog beslut på skolan att allt kriminellt ska polisanmälas har det skett ett 60-tal polisanmälningar om olika brott de senaste tre åren.

Annons