Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel gav böter i stället för fängelse

Straffet skulle normalt ha blivit 1-2 månaders fängelse. Men den 44-årige mannen som dömdes för misshandel och olaga hot, klarade sig undan med villkorlig dom och 100 dagsböter.

Själv har han sagt att han inte minns så mycket av händelsen den 11 mars förra året. Han hade druckit närmare tio starköl och var svartsjuk och arg.

Enligt domen misshandlade den berusade 44-årige mannen sin flickvän, som låg och sov på en madrass i en lägenhet. Även hennes syster fick ett slag av honom. Det finns fotografier av skadorna, vilka åklagaren använde i sin bevisning. Falu tingsrätt anser att de båda kvinnorna är trovärdiga. Särskilt systern har lämnat en sammanhängande detaljerad och inlevelserik beskrivning av händelseförloppet.

Normalt hör det till undantagen att bestämma påföljden till villkorlig dom och böter i stället för fängelse, enligt tingsrättens dom. Men den här gången gjordes ett undantag. Mannen får nu betala 35 000 kronor i dagsböter.