Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missar troligen VC-premiären

I måndags träffade Hans Olsson sin läkare i Innsbruck. Samtalet ledde till att Moraåkaren troligtvis avstår tävlingarna på andra sidan Atlanten.
– Benet är okej, men man vill ju att det ska vara helt bra om man ska köra i världscupen, säger den 28-årige fartspecialisten.

Annons

Olsson beskriver läkarbesöket som positivt, men är nu mer tveksam att ställa upp i VC-premiären i kanadensiska Lake Louise jämfört med vad han var för en dryg vecka sedan.

– Jag har inte bestämt mig definitivt än, men det lutar åt att jag avstår tävlingarna i Lake Louise och Beaver Creek i USA.

Olsson kraschade våldsamt i Europacupfinalen i mitten av mars och skadade ena benet svårt. Han har sedan dess kämpat hårt för att komma tillbaka i pisterna och berättade förra veckan att han kör friåkning, men ännu inte börjat med själva fartträningen.

Han var då även mer optimistisk när det gällde världscuppremiären i störtlopp den 24 november, men nu talar det mesta för att svensken inte kommer till start.

– Det verkar så, men jag vet inte säkert än. Jag åker i alla fall över till USA den 3 november, så får vi se vad det blir. Det troliga är att jag i stället börjar i Europa, med tävlingarna i Val Gardena som är i mitten av december.

– Benet är som sagt okej, men för att köra störtlopp i världscupen måste det vara helt bra och det är det inte än, konstaterar Hans.

Annons