Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missar troligen VC-premiären

I måndags träffade Hans Olsson sin läkare i Innsbruck. Samtalet ledde till att Moraåkaren troligtvis avstår tävlingarna på andra sidan Atlanten.
– Benet är okej, men man vill ju att det ska vara helt bra om man ska köra i världscupen, säger den 28-årige fartspecialisten.

Annons

Olsson beskriver läkarbesöket som positivt, men är nu mer tveksam att ställa upp i VC-premiären i kanadensiska Lake Louise jämfört med vad han var för en dryg vecka sedan.

– Jag har inte bestämt mig definitivt än, men det lutar åt att jag avstår tävlingarna i Lake Louise och Beaver Creek i USA.

Olsson kraschade våldsamt i Europacupfinalen i mitten av mars och skadade ena benet svårt. Han har sedan dess kämpat hårt för att komma tillbaka i pisterna och berättade förra veckan att han kör friåkning, men ännu inte börjat med själva fartträningen.

Han var då även mer optimistisk när det gällde världscuppremiären i störtlopp den 24 november, men nu talar det mesta för att svensken inte kommer till start.

– Det verkar så, men jag vet inte säkert än. Jag åker i alla fall över till USA den 3 november, så får vi se vad det blir. Det troliga är att jag i stället börjar i Europa, med tävlingarna i Val Gardena som är i mitten av december.

– Benet är som sagt okej, men för att köra störtlopp i världscupen måste det vara helt bra och det är det inte än, konstaterar Hans.