Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missade port gav flopp i kanotfinalen

Isak Öhrström från Falu kanotklubb tog sig till final i kajak under U23 EM i Slovenien. Men där kom han sist på grund av 50 tilläggssekunder.
– Det var svårt att se om det verkligen var en missad port, det var hårfint, säger han.

Annons

I fredags hamnade Isak Öhrström från Falu kanotklubb på sjunde plats i semifinalen i U23-EM i kanotslalom i Solkan, Slovenien. Han var då bara 1,69 sekunder från första plats. Isak Öhrström paddlar i grenen K1 (kajak).

Lördagens final gick mindre bra. Isak Öhrström kom på tionde och därmed sista plats. Hans egentliga tid var 103, 92, men eftersom han drog på sig 50 tilläggssekunder fick han totalttiden 153, 92 sekunder. Ettan gick i mål på 102, 20.

– Jag var med i matchen mentalt och paddlade bra, men jag missade en port. Det var hårfint och svårt att se om det verkligen var en miss. Det är klart att jag är besviken att jag fick 50-sekunderstillägget, men det var ändå kul och roligt att känna att jag kan paddla med de bästa i världen, säger Isak Öhrström.

Den andre Falukillen, Erik Garmo, tog sig inte till semifinal i C1 (singel kanot) utan åkte ut under torsdagens kval.