Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss Li smider medan järnet är varmt

Pop. Inför lanseringen av Miss Lis skiva Tangerine dream hette de att den skulle släppas innan Så mycket bättre drog igång. Det skulle kännas spekulativt och för mycket "business" annars. Just detta kanske skorrar lite falskt nu när hon släpper en samlingsskiva (hennes andra, för övrigt) lagom tills att det är hennes tur att vara värd i programmet. Just "business" är väl det man mest tänker på när det gäller den tajmingen. Inget fel i det i och för sig, men man kanske inte ska försöka får det att framstå som något annat.

Nåväl. Som en ingång till Miss Lis musik så fungerar Singles and selected alldeles utmärkt. Här finns både de studsiga, som Oh boy och de melankoliska, som Forever drunk och I can´t get you off my mind. De senare är helt klart bäst, även om de hamnat lite i bakgrunden av bilden av det tossiga energiknippet Miss Li. Hennes röst kommer bättre till sin rätt och hela uttrycket känns mer naturligt och otvunget av någon anledning. De mest flåshurtiga bitarna från förr (som just Oh boy) går ju knappt att lyssna på nuförtiden.