Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minusresultat för Mora IK

En kvarts miljon kronor minus blev resultatet för Mora IK för verksamhetsåret 2014/2015.
– Jämfört med året före var det ändå ett lyft, säger Arne Grahn, som fick nytt förtroende som ordförande på torsdagens årsmöte.
I fjol backade koncernen i Mora IK 1,8 miljoner kronor.

Mora IK:s årsmöte var lugnt och fridfullt, utan några större överraskningar. Resultatet, 250 197 kronor back, var dock en liten missräkning.

– Vi hade budgeterat med ett par hundra tusen kronor plus, säger klubbdirektören Peter Hermodsson som också hade en förklaring till att resultatet hamnade på fel sida om nollan.

– Dels reade vi ut säsongskort, vilket visade sig vara fel. Den försäljningen gick inte så bra som vi trodde. Dels fick vi kostnader för konsulter när vi saknade personal på kansliet.

Hermodsson pekar också på en speciell hemmamatch.

– Vi ledde serien och väntade mycket publik, men det var ett sådant snöoväder så att folk inte kunde ta sig ut. En sådan match backade vi omkring 270 000 kronor på.

Kommande säsong tar klubben sats mot ett plusresultat.

– För att spela i SHL krävs fyra miljoner i eget kapital. Vi har knappt tre miljoner nu.

Ordföranden Arne Grahn är hoppfull inför den kommande säsongen.

– Om det sportsliga går bra, så brukar ekonomin också gå bra.

Noterbart från årsmötet är också att Patrik Ross, tidigare spelare och tränare i Mora, blir suppleant i styrelsen liksom Marco Tuokko.