Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minskad vinst för Skistar

Förra årets arbetsgivarvänliga julhelg sänkte vinsten för skidjätten Skistar.
Men i år är det julafton för både Sveriges anställda och Skistar.
Bokningarna har redan skjutit i höjden.

Årets jul- och nyårsdagar ligger maximalt gynnsam i kalendern för den som vill ha lång sammanhängande ledighet med ett minimum av semesterdagar. Genom att ta ut bara sex dagar är det möjligt att få nästan tre veckors sammanhängande ledigt. Förra året inföll bara en av de röda dagarna på en vardag. Skillnaden märks tydligt hos Skistar.

– Det är en dramatisk skillnad i bokningsläget. Vi ligger upp 45 procent på bokningarna över jul och nyår, jämfört med förra året. Folk har väldigt bra koll på kalendern, säger Skistars vd Mats Årjes till TT.

Det totala bokningsläget inför vintern är fyra procent högre än vid motsvarande period förra året, enligt Skistar.

– Vi är optimistiska inför den kommande säsongen, säger Mats Årjes.

Skistar, som driver en rad skidanläggningar i de svenska och norska fjällen, redovisar en vinst före skatt på 139 miljoner kronor för räkenskapsåret september 2011–augusti 2012. Året innan gjorde bolaget en vinst på 189 miljoner kronor. Omsättningen minskade med 22 miljoner kronor till 1 552 miljoner kronor.