Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Minns terrängen"

Åtta år efter succén är det dags igen.
O-ringen 2016 avgörs i Sälen, precis som DT-sporten skrev i onsdagens tidning.
– Kul, det jag minns mest från 2008 är den fina terrängen, säger Stora Tunas landslagsorienterare Tove Alexandersson.

På en presskonferens under onsdagen presenterade arrangörerna sina planer inför arrangemanget 2016, där en av målsättningarna är att slå deltagarrekord.

– Det är dags att slå rekordet från Falun 1985 som hade nästan 25 000 deltagare, säger Jimmy Birklin, en av initiativtagarna till O-ringen i Sälen.

– Vi siktar på att överträffa 2008 års succéarrangemang och lyckas vi med det finns alla förutsättningar till ett nytt deltagarrekord, fortsätter Birklin.

Arrangörsstaben vill även bjuda deltagarna på en rekordupplevelse. Därför utökas antalet fjälletapper från en till fyra.

– Det var många som fascinerades av den unika orienteringen i fjällmiljön med bland annat lift till starten på toppen av Hundfjället under en av etapperna. Många framförde önskemål om att få komma tillbaka, säger O-ringenchefen Mark Baljeu.

Förväntningarna på tävlingen är stora efter succén 2008.

– Senast vi var i Sälen fick arrangemanget högst betyg av "alla", säger Baljeu.

Stora Tunas Tove Alexandersson har enbart goda minnen från den tävlingen och ser redan fram emot uppföljaren 2016.

– Det var väldigt fina tävlingar 2008 och det är ju mest den speciella terrängen man minns, säger hon.

Om fyra år är Tove 24. Då hoppas hon ha stärkt sin plats i världseliten ytterligare.

– Det är ju ett tag kvar, men det är i alla fall vad jag siktar på. Jag är ju redan en bra bit på väg, säger Tove som just nu förbereder sig som bäst inför den stundande skidorienteringssäsongen.

– Ja, jag är på väg till Bruksvallarna och ett skidläger nu.