Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minns Lofalk från Placeringstjänst

Guy Lofalk är kanske inte ett helt okänt namn för oss som bor i Grängesberg. Det är mannen som nu figurerar i Saab-affären i egenskap av konkursförvaltare. Han är advokat och har ett förflutet i Grängesberg.

Han var en av två huvudägare i företaget Placeringstjänst som etablerade sig på övre våningen i Gruvkontoret efter gruvans nedläggning. Här fanns pengar att hämta om man lyckades skaffa jobb till människorna.

Väsman Invest var bland andra med och betalade en ombyggnad av kontorets övre våning. Från ett mediokert kontor blev det blev en lyxvåning av sällan skådat slag.

Genom att ringa ett 0771-nummer skulle man lämna banknummer för en framtida penningplacering. Verksamheten kunde fortsätta så länge fonder och staten betalade de anställdas löner. Därefter blev det slut. Jag jobbade på lokalkontoret för Bergslagsposten i Grängesberg på den tiden och kan konstatera att Lofalk uppträdde lika arrogant då som han var i Uppdrag Gransknings program.

Det var dock där han skapade den status han har i dag.

Karl Erik Anestedt

Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare