Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiking Cederbladh

Annons

Det är märkligt, att man ibland har så svårt att acceptera den krassa verkligheten.

Att Wiking varit och var sjuk det visste vi alla. Men när man talade med honom, var det den borne fatalisten som framträdde. Det ordnar sig, eller jag har inte tid för jag skall i väg och spela. Det var Wiking i ett nötskal.

När man har varit bekant och vän med en person i mer än 50 år, är det många minnen som dyker upp. Jag har haft förmånen att jaga tillsammans med Wiking sedan tidigt 60-tal i Lyåns jaktlag. Vi bodde tillsammans uppe vid Kallkölen några älgjaktsår och för mig var det en mycket fin tid att minnas.

Vi hade också en annan gemensam nämnare. Tillsammans med Gunnar Lindstrand och Tord Danielsson, nystartade vi Malungs slalomklubb. Verksamheten flyttades till Byråsen från Lugnet.

Ett mycket fint minne från den här tiden, var alla frivilliga som kom och frågade om de kunde hjälpa till. Några var med vid anläggningsarbetet, andra kom till våren och ex. drog ris och bröt sten i backen

Den nya backen stakades och grundkarta blev gjord. Lifthuset ritades och byggdes. Planering och markarbeten för liften blev genomförda. Sedan var det tid för italienarna att sätta upp liften.

Belysningen kom på plats och målsättningen att det skulle lysa i backen på juldagsmorgonen 1976 blev infriad.

Jag minns som i går, när Wiking skämtsam som alltid sade när vi stod i backen, tacksamma barn reste stenen.

Wiking hade ju så många strängar på sin lyra. Det var bara det att hans lyra var en gitarr, som han hanterade på ett sätt som gjorde honom eftersökt i många olika musikaliska sammanhang. Inte minst rent professionellt.

Många var de somrar, när Wiking och Ingrid kopplade på husvagnen för att åka land och rike runt på olika spelmansstämmor,

Det viktigaste för Wiking var i alla fall familjen. Den ställer man upp för och familjen gör saker tillsammans. Inte för att man måste, man gör det därför att det känns bra. Några symboler för familjegemenskapen blev engagemanget för dottern Mays slalomåkande, samt fritidshuset ute i Hånäset, en plats som Wiking ofta talade om.

Wiking, Du var en bra kamrat !

Lim-Hans Danielsson

Mer läsning

Annons