Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Selén

Annons

Nu är det Rune Seléns tur att bryta upp från Mora folkhögskola, så inleds en artikel i Mora Tidning 25 maj 1981.

Nu har det blivit Rune Seléns tur att bryta upp från jordelivet, 95 år gammal.

Trots att det gått trettio år sedan Rune och hans Margareta flyttade från Mora till hembygden i Alunda, har han genom åren hållit kontakt med sina vänner här.

Sedan sin ungdom var Rune engagerad i Svenska Missionsförbundet och var medlem i Fridhemskyrkan. Han var församlingens ordförande 1966 till 1975. Han var också körledare under många år.

Rune Selén började sin yrkesbana som folkskollärare i Göteborg och sedan i Norrbotten. Så småningom läste han vidare, tog studenten, läste geografi och botanik och blev sedan folkhögskollärare, kom till Skeriol och blev kvar.

Rune hade ett stort intresse för ungdomar, var scoutledare och en tid förbundsinstruktör i Sveriges scoutförbund. Också i SMU-scout i Fridhemskyrkan var han en stark och uppskattad ledare med scoutnamnet Kråkfot- en ledare som kunde hitta på saker, överraska under hajker och läger med allehanda upptåg.

För många av oss är Rune dock främst näverlursspecialisten. I många, många hem finns på väggen en näverlur signerad R.S. och med ett nummer.

Vid sin flytt härifrån var han uppe i 5 500 lurar, summan har sedan dess blivit mer än dubbelt så stor.

Osjälviskt lät Rune avkastningen gå till Fridhemskyrkan och framförallt till Åmåsängsgården. I många år fortsatte han att skicka lurar till kyrkans julförsäljning, där efterfrågan var stor.

Vi som fick lära känna Rune är tacksamma för hans osjälviskhet, hans intresse för sina medmänniskor och för allt hans ideella arbete och stora engagemang i Fridhemskyrkan.

Vi känner varmt med Margareta, barn, barnbarn och barnbarnsbarn och deltar i deras sorg.

För vännerna i Fridhemskyrkan

Birgit Backman

Annons