Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Juhl

Annons

Vår kära vän och kollega, ombudsman Pär Juhl har avlidit, hans närmaste är hans hustru Britt-Marie samt barn, barnbarn och moder.

Pär anställdes den 1 april 1984 som ombudsman på dåvarande Statstjänstemannaförbundet vid regionkansliet i Sundsvall. Statstjänstemannaförbundet, eller som det numera heter – Fackförbundet ST, var och är ett av de största fackförbunden i Sverige. Under sina många år i förbundets tjänst hann Pär med många olika arbetsuppgifter, oftast med fokus på förhandlingsverksamheten.

Under en tid var Pär chef för regionkontoret i Sundsvall. Han var också med och utarbetade den nyskapande tjänsten ST Direkt. Genom ST Direkt kan alla medlemmar ständigt kontakta förbundet via telefon, e-post eller på annat sätt, och få svar direkt. Det här var ett helt nytt sätt att arbeta för ett fackförbund och ökade dramatiskt förbundets tillgänglighet för medlemmar som behövde råd och hjälp. Många andra fackförbund har nu infört motsvarande direktlinjer för sina medlemmar.

Under de senaste åren fanns Pär på förhandlingsenheten i Stockholm där han främst arbetade med förhandlingar inom spårtrafiksområdet. Han arbetade också med kultursektorn och i region nord med ansvar för Uppsalaområdet.

Som ombudsman var Pär omtänksam och trygg; han var respekterad och uppskattad av både motparter och medparter, liksom av medlemmar och förtroendevalda. Han var ständigt pedagogisk, och hans engagemang för en rättvisare arbetsmarknad fick många medlemmar att våga ta på sig fackliga uppdrag.

Pär var en pålitlig arbetskamrat, alltid generös med sin kunskap och med sitt positiva förhållningssätt blev han en naturlig mentor för många nyanställda kollegor.

Vi minns Pär som en välklädd, korrekt gentleman, både i arbetet och i skogen. Hans intresse för naturen var stort och många är vi som följt med honom i skogen, och ännu fler som fått höra hans jakthistorier.

Pär blev 61 år gammal och vi, alla kollegor, kommer att sakna honom.

Vännerna och kollegorna på Fackförbundet ST

Genom Förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar

Mer läsning

Annons