Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger Hedås

Annons

Inger Hedås, född den 14 september 1941, avled den 1 december lugnt och fridfullt i hemmet. Vi deltar med Bo och familjen i deras stora sorg.

Inger var en optimistisk, omtänksam och gladlynt människa. Vi minns hennes humor och glada, smittande skratt. Hon har berett många människor i sin närhet otaliga minnesvärda stunder och var en vän att alltid lita på.

Hon var den självklara medelpunkten för sin stora, härliga familj. Hon var mån om alla sina vänner, hon älskade barn och barnen älskade henne. För många elever blev hon en extra vuxen att ty sig till.

Det fanns så mycket genom åren som låg henne varmt om hjärtat; allt hon åtog sig gjorde hon med stort engagemang, omtanke, kunnande och glädje. Det kunde gälla många skiftande saker: yrkeslivet som lärare på högstadiet och gymnasiet, politiken, Unga Örnar, kyrkorådet, hjälpverksamhet, Tanzaniaprojektet, Amnesty, sommarstugan vid Barken, körsång, musik, litteratur, att ordna det festligt för familj och vänner, laga mat, sylta och safta, sticka och sy.

Vi minns härliga resor tillsammans, otaliga mahjongträffar, konserter, familjeträffar och utflykter. Gästfriheten var gränslös och oräkneliga är de människor, både från Sverige och utlandet, som gästat familjen på Långhagsvägen och i sommarstugan.

Länge trodde hon och alla omkring henne att den svåra sjukdomen hon led av skulle gå att besegra. Hon var otrolig i sin styrka och vi kommer aldrig att glömma hennes 70-årsfest i september, då hon imponerade på oss med sin glädje och sitt positiva uppträdande. Inger ville inte se oss sorgsna. Jag kommer att sitta på ett moln och dingla med benen, sa hon för inte länge sedan. Saknaden efter henne, som vi delat glädje och sorg med i många decennier, kommer ändå att bli tung. Hon fattas oss. Vi kommer alltid att minnas henne.

Ingrid Brynte

Ingegerd Kåks

Kristina Svensson

med familjer

Mer läsning

Annons