Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Sjögren

Annons

Den 6 januari 2011 var en dag som drabbade oss alla hårt i familjen då Åke fick somna in i sitt älskade hem i Bonäs, Mora.

Han fick leva alldeles för kort tid tycker vi. Sjukdomen var för aggressiv och hans kropp hade i många år tålmodigt burit den tunga bördan. Han reste sig alltid upp efter varje bakslag som den kämpe han var. Vi gladdes åt att vi hann fira mors och fars gemensamma 70 års dagar sommaren 2010 tillsammans i Tällberg, som blev ett underbart minne.

Hans liv hade varit mycket rikt och berikades av otaliga människomöten, spännande resor främst i Sverige men också till soligare breddgrader som han tyckte om att åka till. Varje vårdag som letade sig fram till Kvarnbacken så satt han med Mora tidningen, en kopp kaffe och njöt av den vackra utsikten över Orsasjön. Med mamma vid sin sida var livet trots sjukdomen nästan perfekt.

När barn, barnbarn eller andra vänner dök upp levde han upp. Han frågade direkt om de ville ha något att äta eller dricka!

Han älskade att berätta historier och glada minnen speciellt för de 7 barnbarnen. Han älskade att måla, renovera och se saker ligga på sin rätta plats. Ved var viktigt att ha inför vintern. Utsikten mot sjön var ju viktig att bevara så sly åkte av med röjsågen.

Han tillbringade sina första år i Bohuslän och Västergötland tillsammans med sin mor far och bror. Han var en aktiv idrottare i skolan med fotboll och orientering. Hans idrottsintresse följde med honom hela livet.

Han kom till Älvdalen som evangelist i Salem 1959 där han mötte sin blivande livskamrat Siv som gick på husmodersskola där.

1962 gifte de sig. Åke utbildade sig till pastor på Örebro Missionsskola.

Under åren som pastor hann vi bo på många ställen i vårt land. Han jobbade också på Ria i Mora bland annat.

Vi kommer aldrig glömma honom och bär fina minnen av honom i våra hjärtan och vet att återseendet står kvar.

Barnen Helena, Maria och Daniel

Mer läsning

Annons