Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante Nylén, Falun

/

Vi har mist en kollega och god vän. En familj har mist sin storebror, son och morbror. Åskar har mist sin husse.
Svante Nylén, en mångsysslare av rang har hastigt och oväntat lämnat jordelivet.

Annons

Svantes intressen var många och djupa. Det var få områden han inte hade kunskap om. Det märktes att det var en tidigare vinnare av Jeopardy vi hade i arbetsgruppen. Från hans arbetsdator hördes klassisk musik på hög volym och att lyssna både live och från skiva var ett stort intresse.

Att bygga och reparera högtalare som han hittat på loppis var något som Svante tyckte om att ägna ledig tid åt och tidigare i livet var också fotografering och bilar av märket Citroën stora intressen. Svante var utbildad fotograf och sjuksköterska men kom att tillbringa största delen av sin yrkesbana som museitekniker, först på Dalarnas museum och de senare åren på Falu gruva.

Hans konstintresse var stort och han trivdes i museivärlden. Svante kunde konsten att stötta andra människor och hade ett mycket stort hjärta. Han var en sann stöttepelare i verksamheten och ställde alltid upp. I krissituationer var han flera gånger den räddande ängeln med sina sjukvårdskunskaper och lugna sätt.

Hunden Åskar var Svantes ögonsten och han kunde verkligen liva upp en trist dag, med sitt livliga och spralliga sätt och sin fina kontakt med husse. Du kommer alltid att finnas i våra tankar Svante och vi vill tacka dig för att vi fick lära känna dig och Åskar. Våra tankar går också till Svantes mor och tre systrar med familjer.

Dina arbetskamrater vid Falu gruva

Mer läsning

Annons