Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Magnusson, Falun

Rolf växte upp på Stora Östborn i en trygg och Bullerbyaktig miljö. Det fanns alltid något roligt och spännande att göra hemma på gården hos farmor och farfar. Även arbete förstås, som den årliga inkärrningen av ved i vedboden.

Annons

Rolf kunde berätta mycket om människorna som bodde i bygden och hade ett fenomenalt minne när det gällde gamla tider. Kanske berodde det på att Rolf var springpojke redan under skoltiden hos både Resare och Konsum och besökte många familjer runt omkring i trakten. Skolfröken tyckte inte om att han arbetade på eftermiddagarna när han gick i skolan om dagarna. Efter några år hade Rolf tjänat ihop till sin första cykel. Det blev en blå Crescent som sedan var i bruk hela hans liv.

Direkt efter militärtjänstgöringen vid I 13 i Falun började Rolf studera vid Katrineholms Tekniska skola och blev 1961 färdig ingenjör. Det blev ASEA i Ludvika några år och familjen utökades med två döttrar, Lena och Eva. Ludvika var en trevlig stad att bo i med fina omgivningar med många fina badsjöar och utflyktsmål.

Det blev högkonjunktur och Sandvik i Sandviken lockade med fina förmåner och villkor. Allt gick på högvarv och det var goda tider. Familjen byggde en villa i ett nytt bostadsområde och Rolf gjorde enormt mycket själv av arbetet. Han hade mycket kunskaper efter att ha varit med om uppbyggandet av föräldragården under 1950-talet.

Det var roligt att bo i Sandviken och fritiden var fylld av aktiviteter, sång och musik. Rolf var med i två olika sångkörer, både blandad kör och en manskör. Det var alltid trevliga framträdanden och fester, givande resor och skojiga aktiviteter.

1980 köpte familjen gården på Stora Östborn av "onkel Martin" - Rolfs farbror, som var en hästkarl, och nu började jordbrukartiden som halvbönder. Det jobbades både i Sandviken och på Östborn. Rolf älskade att plöja, harva och så, vända hö och köra korn till Dalviks Kvarn.

Efter pensioneringen blev det Östborn på heltid. Rolf byggde nytt, renoverade och förbättrade. Han ställde alltid upp i vått och torrt. Han fann alltid på råd och han var alltid ett stort stöd för oss.

Vi saknar honom enormt mycket.

Roffes flickor

Mer läsning

Annons