Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olov "Olle" Linde, Alvik, Siljansnäs

En mångårig vän och kamrat finns inte mer. Cancern tog hans liv när han nyligen passerat 76 år.

Annons

Utöver familj och vänner var Alvik den viktiga punkten i Olles liv. Där hade han också delar av släkten och många vänner. Oavsett var han befann sig sa han - "nu ska jag åka hem till Alvik". Vid pensioneringen blev också byn hans och hustrun Ullas boplats. Med osviklig målmedvetenhet började han då ett förnyelsearbete för byn. Han var också drivande i att genomföra idén om vandringsleden Alviken runt. Som ordförande i byns samfällighet sökte han fram en renodling, förenkling och modernisering av sättet att nå bästa tänkbara organisation och beslut. I arbetet med Alviks byalag hade jag nöjet att få hans stöd.

Vår samverkan var enkel och konstruktiv eftersom vi sedan länge delade många värderingar och upplevelser. Fisketurerna till skogarna väst-på. Våra vandringar till mängder av småsjöar utefter bäckar och åar. Inte för att dra upp en massa fisk utan för att tillsammans få uppleva natur, vattenblänk och tystnad samt skapa avkoppling och omväxling till yrkeslivet. Forskningen om det Alvik som varit fyllde byns arkiv med foton och berättelser. Vår uppsats om Mälardalens nomader, statarna, gladde många.

Tack Olle för de otaliga tillfällen vi upplevt saker tillsammans. Tack för alla dina insatser för Alviks by, Långsåsens jaktlag och människorna här i vår bygd. Tack för ditt osvikliga kamratskap.

Bengt Borkeby

Mer läsning

Annons