Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Lisshult, Insjön

Anders Lennart Lisshult (född Persson) i Sätra, Insjön, har avlidit i en ålder av 84 år.

Annons

Lennart Lisshult var enda barnet till Astrid och Albin Persson. Föräldrarna ville att Lennart skulle ta över jordbruket, men Lennart upplevde ett kall att söka in på musikskolan Ingesund i Värmland. Efter studietiden arbetade han som musiklärare runt om i Värmland och även i Dalarna ibland.

Lennart hade både barn och vuxna elever. En dag ville Margareta bli elev, tycke uppstod och de gifte sig. Tyvärr gick Margareta ur tiden 1991.

Lennart bodde kvar i Säffle ett par år, men sedan flyttade han tillbaka till Insjön och sedan till Sätra, bara några hundra meter från föräldrahemmet. Nu blev Lennart engagerad i Åhl kyrka, först som kyrkvärd och sedan i kyrkrådet där han även var ordförande i fem år. Han var även med i Lekmannakåren och i dess styrelse i Åhl.

Musiken fortsatte han med; Lennart kom att vara med i fem olika orkesterföreningar där han spelade i fiol och cello. Lennart drev även firman Allt i musik i flera år.

Lennart var chaufför åt professor Anders Otterland som hade föreläsningar om Vägar till andlig och kroppslig hälsa runt om i Sverige. Då var Lennart alltid klädd i Åhldräkten.

Att resa var ett stort nöje och Lennart har besökt både Israel, Florida och Spetsbergen, där farfadern var gruvfogde och fadern Albin föddes.

Lennart var en varm, trygg, glad och positiv människa. Nu har byn Sätra och Insjön blivit fattigare genom hans frånfälle, men himlen har blivit desto rikare. Nu har en spelman och musikälskare fått lägga ner stråken och fiolen har tystnat här nere, men jag är säker att i himlen spelas det desto mera hemma hos vår himmelske fader som var Lennarts ledstjärna genom alla år.

Lennart sörjes av släkt och många vänner.

Bengt Bergström i Nås, vän sedan 40 år

Mer läsning

Annons