Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hildur Nyström, Enviken

Hildur Nyström har gått bort vid en ålder av 94 år. Hon sörjs av barn med familjer, släkt och många vänner.
Hon sågs ofta på sin cykel i Enviken och blev välbekant för många.

Annons

Hildur Nyström föddes som yngst av sju syskon och växte upp i Enviken. Tidigt vande hon sig vid hårt arbete men hon hade även en spirande sug efter äventyr. Vilket fick henne att söka sig iväg och arbeta som hembiträde i bland annat Göteborg.

Senare i livet återvände hon till hembyn där livet upptogs av make och barn.

På 70-talet gav hon sig åter ut i arbetslivet och arbetade på Falu lasarett tills hon gick i pension.

På byn blev Hildur Nyström en välkänd profil. Med åkdon efter årstid: cykel, spark och till fots tog hon sig fram på alla underlag. Även på senare dagar kunde hon cykla till Bingsjö för att hälsa på barnbarnen.

Hildur hade mycket energi och ingenting var omöjligt att genomföra. Hon hade en stor äventyrslust. På äldre dagar hade hon tillfälle att göra resor, bland annat att besöka dottern Siv i Australien och barnbarnet Kristin i Spanien.

Hon deltog aktivt i föreningslivet. Genom aktiviteterna träffade och berörde hon många människors liv. Många var det som fick stort utbyte av att diskutera stora som små ämnen med Hildur.

Hildur Nyström är ihågkommen för sin värme och anspråkslöshet. Hennes förmåga att ta dagen som den kom gjorde stort intryck på nära och kära.

Vi alla minns hur Hildur Nyström kom cyklande på vägen. Hon gjorde ett avtryck på alla vars vägar sammanstrålat med hennes och tomrummet är stort.

Barnen med familjer

Mer läsning

Annons