Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Östh, Ludvika

Göran växte upp i Ludvika och var verksam som lärare i Grängesberg och som pensionär flyttade han och hustrun Margaretha till Linsell i Härjedalen.

Annons

Göran var en mycket utåtriktad person, som redan från ungdomen deltog i föreningslivet. Ett intresse han behöll hela livet. Idrotten hade en framträdande roll i Görans liv både som aktiv och ledare. Han var ordförande 15 år i Ludvika förening för Idrott.

Bland annat var han intresserad av föreningens historia där han intervjuade äldre medlemmar som han sammanförde i skriftlig form. Kännetecknande för Göran var spontanitet och sällskaplighet som gav honom många vänner.

Göran var en lugn och tålmodig person, som lärare värnade han om eleverna och var en omtänksam medmänniska. I kompisgänget tog han alltid tag i den viktiga rollen att tillaga maten. Detta gjorde han på ett utomordentligt sätt, vilket alltid uppskattades av övriga.

Göran med sitt utåtriktade sätt blev engagerad i flertalet föreningar i Linsell: jakt, fiske och den lokala byalagsföreningen var några av hans engagemang. Hans entusiasmerande sätt fick många att engagera sig i Linsells föreningsliv, såväl unga som äldre.

Intressant var att få ta del av Görans förmåga att fotografera. Åtskilliga natur och djurbilder visade han i olika sammanhang. Med tålamod lyckades han återge det vilda djurlivet i Härjedalen.

Vi är många som minns Göran med sitt positiva sätt, hans leende och hans underbara humor, ett alldeles utmärkt sätt att se på livet.

Dönklubben och Gamla idrottskamrater

Mer läsning

Annons