Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evy Lindén, Falun

Till minne av Evy Lindén.

Annons

Evy började sin tjänst som ekonom/budgetkamrer vid kommunsammanslagningen på ekonomikontoret i Falun. Där blev hon kvar till sin pension. Hon hade jobbat med ekonomifrågor i dåvarande Envikens kommun. Man kan säga att hon bodde på två ställen i Enviken/Björkboda i föräldrarnas hus och i egen lägenhet i Falun.

På fritidsförvaltningen hade vi stor hjälp av Evy i ekonomiska frågor och upplägg till budgetberedningar. Vid några tillfällen medverkade hon också vid våra sammanträden.

Kommunens pengar var inget man slösade med, hon hade en klar uppsikt över hur vi förbrukade vår tilldelade resurser. Var det så att vi råkade starta upp uppfrysningen av bandybanan för tidigt så påtalade hon det.

Vi uppskattade hennes ärlighet och hon hade glimten i ögat i och det var aldrig fel att vi kunde skämta tillsammans ibland. Hon var den som hängde med vad som hände i kommunen.

Dalarnas idrottsmuseum är tacksam för en gåva som de fått av henne, ett par träskidor tillverkade vid fabriken i Björkboda Enviken. Skidorna kom till användning också vid den ”andra” invigningen av elljusspåret i Enviken. Det gladdes hon verkligen åt.

Vi kommer att minnas henne och inte minst hennes kunskaper i ekonomi, hon mindes allt.

Fritidsförvaltningens pensionärer g m Lars Runsvik och Ingemar Olsson

Mer läsning

Annons