Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne-Marie Temnerud, Borlänge

Anne-Marie Temnerud avled den 30 november i en ålder av 89 år.

Annons

Anne-Marie född 1928 i Göteborg utbildade sig till sjuksköterska på Sophiahemmet i Stockholm på 1940-talet. Gifte sig med Åke Temnerud 1952. I äktenskapet föddes två döttrar Eva 1954 och Helene 1959. Det blev fem års arbete på Carlanderska sjukhuset i Göteborg till 1959. Därefter flyttade familjen till Luleå och stannade två år.

1961 kom familjen till Borlänge där Anne-Marie under åren både verkade som distriktssköterska i Kvarnsveden och som en mycket kompetent och omtyckt skolsköterska för elever i Borlänge.

Jag och Anne-Marie träffades första gången i Falun 1965 i samband med en konstutställning. Vi fick omedelbart en varm och fin kontakt som under alla 56 år funnits kvar. Anne–Marie och Åke blev väl sedda gäster hos oss i Bomsarvet under åren och tillsammans upplevde vi många glada skratt och ljuvliga middagar.

Under 1980-90 talet bildade åtta kvinnor, medlemmar i ortens konstförening en s k "soppaklubb". Det som förenade var konst och kultur och till det hörde att avnjuta en god middag växelvis hos varandra. Över åren sparades en del pengar vilket gjorde att vi tillsammans kunde åka på några minnesvärda resor. Det blev buss till Wien, Budapest och Leningrad samt en mängd orter inom Sverige.

Livet rullar på som livet gör. Soppaklubben har sedan länge upphört. Tre medlemmar har fallit ifrån och nu senast Anne-Marie Temnerud. Vi minns henne med ljus och värme och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar (Aristoteles, grekisk filosof 384-322 f kr)

Gunvor Holmlund

Mer läsning

Annons