Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Ulla Haglund, Linghed

Köket är tomt. Det är belamrat med kastruller och porslin och disk och mitt i alltihopa står en nygräddad sockerkaka. Nedanför kylskåpet Bamses halvätna kattmatskål. På köksbordet står den lilla transistorradion, en inköpslista till apoteket och stickningen. Ute i hallen ett par skor...

Annons

Som om någon lämnat i hast men förberett för att komma tillbaka. Men det gjorde hon inte, Ulla, och vi stod där handfallna och förstod ingenting. Gamla människor dör men inte hon, ung i sinnet, nyfiken, sorglös och gästvänlig. Alla var välkomna. Kaffepannan stod alltid på.

Med sin förmåga att organisera och hålla ordning på kalendern och ekonomin blev hon spindeln i nätet på Hagudden. Då hade hon en lång karriär bakom sig av försäljning och kunde hantera både folk och fä. När det blev lite för ensamt i huset åkte hon på bingo i Rommehed och när barnbarnen kom fick dom ofta besök av farmor.

Många var vi som kände henne sedan uppväxten i Linghed och vänskapen kom att vara livet ut. Hon var ett ovärderligt stöd i både sorg och glädje. Man kunde alltid prata med Ulla om sina bekymmer, hon fann råd och visste hur man skulle göra.

Nu får vi klara oss själva. Hon lyste och värmde som solen, det tar vi med oss på våra egna livsresor.

Lena Pehrson, Linghed

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips