Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Ulla Haglund, Hagudden i Falun

Att börja i första klass var ett stort steg, men det underlättades av att ha en snäll och omtänksam kamrat.

Ulla hade lång skolväg. Hon stannade alltid där jag bodde så vi kunde göra sällskap till skolan. Efter skoldagens slut lekte vi ofta tillsammans Ibland stannade hon hos mig och ibland följde jag med henne hem.

Ulla föräldrar, Hanna och John, var varma och generösa. Man var alltid välkommen. Ulla fick en hundvalp som hon döpte till Jerry. Vi hade bråttom från skolan för att hinna vara med valpen så mycket som möjligt.

Ullas far köpte en bil. På den tiden var det ovanligt att se en bil ute på landsbygden. Vilken upplevelse det var att få följa med Ulla och hennes föräldrar på en biltur.

När det vara dags att byta skola skulle jag börja i Rönndalen. Ulla fick närmare till skolan i Linghed. Vi träffades inte lika ofta. Åren gick, flytt och familj gjorde att vi tappade kontakten.

För några år sedan träffades vi hos Ellen, en gemensam bekant. Vi pratade om att träffas, men det blev inte så. En dag när vi båda handlade träffades vi. Ulla var så glad att sonsonen skulle komma och bos hos dem med han gjorde sin praktik i närheten.

Vi hade mycket att prata om så vi bestämde att nu ska vi hålla kontakt. Ulla sa: "Jag ringer dig någon dag". det blev inte så. Bara en vecka därefter gick Ulla hastigt bort, endast några dagar innan hon skulle fylla 81 år. Ulla hör till mina finaste barndomsminnen. Mina tankar går till hennes nära och kära.

Barndomskamraten Ingrid

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips