Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Rosa-Lie Eriksson, Falun

Vår nära vän, Rosa-Lie Eriksson i Falun har avlidit.

Annons

Det var först för tio år sedan som våra vägar korsades för första gången men ändå kändes det som om det varit en livslång bekantskap. Det var när vi flyttade in till Falun och sökte efter en frissa och fann henne i grannkvarteret.

Med ens hade vi en kunnig och duktig frisör men också en riktigt god vän. Rosa-Lie Eriksson var den som såg till att minnet av dåtidens hårmodehus nummer ett i Falun, Gyllners kom att leva vidare. Alltsedan hon anställdes som tvålflicka i den stora salongen var hon lika hängiven sitt yrke.

Hon berättade livfullt om dåtidens Falun som krävde mängder av festfrisyrer. Och hos Gyllners med sina 15 stolar och lika många frissor mötte man upp mot behoven. På Dalregementet budades det ofta till officersmiddagar och kadettbaler. På den tiden gjorde Grand hotells festsal skäl för namnet. Det här gav anledning till att släppa fantasin loss när det gällde festliga håruppsättningar.

Rosa-Lie blev betydligt mer än vår hårvårdare. En vän som vi gärna delade våra innersta tankar med, drack glögg med till jul och delade en sillbit med till midsommar.

Neonskylten ”Gyllners” är redan nedmonterad. Bara skruvhålen på den rappade husgaveln minner om storhetstiden – och Rosa-Lie.

Men vi minns henne med värme och öskar henne vila och att hon mår väl i sin himmel - omgiven av mängder av mjukt och lent änglahår.

Brith Louise och Lars-Erik Larzon

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons