Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Olle Rigborn, Borlänge

Annons

Olle Rigborn, Borlänge, har avlidit i en ålder av 76 år. Hans närmaste är särbon Brittmarie samt barn med familjer.

Olle var en skicklig samhällsbyggare och under sexton år en engagerad profil inom Borlänge Rotaryklubb. Rotary är som bekant ett världsomfattande nätverk som gör humanitära insatser. Det är en politiskt och religiöst oberoende organisation. Något som Olle skickligt kombinerade med sin yrkesroll och en radda kommunala förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna.

När bostadsprojektet Lisselhagen ("höghusen" längs Tjärnavägen) skulle byggas tänkte Tunabyggen först mura med rött tegel och sedan putsa vitt. På en fråga under klubblunchen “Varför ska ni putsa över teglet?” svarade Olle: “Vi vill ha höghusen vita.” Han menade att det redan var alldeles för mycket rött i kommunen.

Efter lite funderande kom Tunabyggen med styrelseordförande Olle i spetsen fram till att använda finskt vitt tegel tillverkat av porslinslera. Det blev någon miljon dyrare men ändå billigare än att putsa utanpå. Detta är ju ett bidrag som skapar gloria över vår Rotarymedlem.

Olle var den kreative, uttrycksfulle läraren och kamraten. Han var också den starke furan från den skånska skogen; stadig, orubbligt ansvarstagande. Han bad inte om hjälp för egen del men hjälpte gärna andra.

Som kommunfullmäktig och gruppledare var Olle Rigborn en mentor även över partigränsen. Oavsett vilka komplicerade problem eller frågeställningar han ställdes inför svarade han oftast ”Inga konstigheter”, och det verkade verkligen som det mesta var enkelt för honom.

Olle var mycket vänsäll och lojal inom Rotary. Han var kulturell och beläst.

Ulla Hedman , Bo Persson , Arne Ludvigsson, Rotaryvänner

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips