Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Maj-Britt Åberg

Maj-Britt Åberg, Enviken har gått ur tiden, 93 år gammal. Sina rötter hade hon i Linköping, och Dalarna.

Annons

Som sjuksköterska kom hon efter utbildning på Betaniastiftelsen att bo på flera platser i vårt land. Hon var även  missionär i Zwaziland under en period. I ungdomen arbetade hon på sjukhus i Seattle, USA där hon hade en bror. Hon gjorde då resor över hela kontinenten.

Som 20-åring döptes Maj-Britt i Filadelfiaförsamlingen, Sollentuna. I Enviken kom hon att tillhöra Betaniaförsamlingen och sedan Missionsförsamlingen. Till Enviken kom hon första gången som distriktssköterska på 60-talet. Efter några mellanspel i bland annat Småland och Bingsjö kom hon tillbaka till Enviken. Både i Enviken och Bingsjö bodde hon i prästgårdar, där hon fick utlopp för sin konstnärliga ådra. Hennes applikationer i textilmaterial finns bland att beskåda i Bingsjö kyrka i form av en tavla med alla gårdarna i byn. Maj-Britt var nämligen en passionerad släktforskare med rötterna i Bingsjö och Boda samt hela Rättviks finnmark, som hon älskade över allt annat. Mammans rötter fanns i Boda.

Maj-Britt var en oerhört mångsidig och begåvad person, konstnär, skribent och blomsterodlare. Det sistnämnda hade hon ärvt efter sin far som var trädgårdsmästare på stora gårdar i landet.

Sist men inte minst var Maj-Britt Åberg en stor missionsvän. Hon var också mycket medkännande med dem som hade det svårt.

Maj-Britt sörjes närmast av brorsbarn i USA samt kusiner i Sverige.

Begravningen har hållits i Bingsjö kyrka.

Ewy Björk