Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Lasse Larsson, Trollhättan

Första gången jag hörde talas om Lasse Larsson var en natt i Öresund.

Jag stod bredvid Lasses f d lotskompis från Landsort Gösta Berglund, numera bortgången, när Gösta berättade om en gammal arbetskamrat på Landsort, Lasse Larsson, som kallades ”Morris” av sina kollegor för att han ägde en bil med namnet Morris.

1996 hade jag förmånen att bli skeppskamrat med denne ”Morris” på fartyget m/s Restoration där han var styrman.

Vi var på resa till Ryssland för att hämta judiska emigranter. På Sveriges nationaldag 6 juni gick in till Pireus för bunkring. under den fortsatta resa skrev jag sången ”Hav blånande hav” där jag bl.a. nämnde att det var västlig kuling då vi lämnade Pireus. Osäker på den detaljen, ifall nu någon skulle ifrågasätta, frågade jag styrman Larsson: ”Var det verkligen västlig kuling när vi lämnade Pierus”? Med glimten i ögat svarade Lasse:”Har inte dom hört talas om konstnärlig frihet”?

Under ett långt sjömansliv upplevde Lasse många stormar. Nu har vinden lugnat sej. Nu har Lasse nått den himmelska hamnen. Mästerlotsen Jesus stod på bryggan och förde båten till kaj.

Ove Aronsson, motorman m/s Restoration

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips