Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord över Gunnar Lundström, Bjursås

Gunnar Lundström var en god människa. När jag minns honom dyker dessa ord upp: Glad, positiv, begåvad med bland annat humor och omtänksamhet.

Annons

I Bjursås var Gunnar en omtyckt och duktig tandläkare. Vi är många som kan tacka honom för att vår tandvärk försvann.

Som glad norrlänning kom han till Bjursås och blev förälskad i vår bygd. Han och hustrun Ingrid köpte en tomt med fin utsikt. Där byggde de sitt hem, dit vi är många som välkomnats och tagit del av deras gästfrihet. Paret Lundström fick glädjas åt barn och barnbarn, men drabbades även av sorg vid sonen Patriks bortgång.

Reslusten och nyfikenheten var stark hos Gunnar. Med sitt intresse för litteratur och natur genomförde han resor, som berikat mångas liv. Han tog kontakt med författare och konstnärer, och skrev bland andra till Ingmar Bergman, som ringde till Gunnar och hade ett trevligt samtal. Till Fårö for han med sin hustru.

Gunnar var en lysande föreläsare och god fotograf. Många fick glädjas åt hans program. Han berättade ofta om Afrika, som var en del av Gunnars hjärta. Upprinnelsen var att hans farbror, med samma namn som Gunnar, på 30-talet arbetade som sjukvårdare i Etiopien. Italienskt stridsflyg bombade Röda Korset och farbrodern dog. Tragedin blev starten för min vän Gunnars arbete som tandläkare i flera av Afrikas länder.

Personligen fick jag hjälp av Gunnar vid fantasispelet Sagoliv, i samband med reseledarjobb i Egypten och inför arbete vid Bergmanveckan på Fårö.

Om det finns en himmel, så kan alla där vara glada för att Gunnars själ kommit. Kanske finns ingen tandvärk där, men sonen Patrik. Gud och änglar kan få höra minnen från Gunnars jordeliv.  

Per-Ola Björklund, en av Gunnars vänner

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons