Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Emil Ejeby, Mora

Annons

Pastor Emil Ejeby avled den 20 augusti 2019 efter en längre tids sjukdom.

Han föddes i By socken i sydligaste Dalarna den 24 januari 1915. Han avskildes som pastor i Missionsförbundet 1942 efter studier vid Missionsskolan, Lidingö.

Han var pastor i flera missionsförsamlingar i fyra olika län men längsta tiden i Sala Missionsförsamling. Vid sidan av pastorstjänsten här i Mora tjänstgjorde han även som sjukhuspastor vid Mora Lasarett.

Han visade ända till slutet stor omtanke om behöv-ande människor. När han fyllde 100 år ville han i stället för presenter att gåvor skulle ges till Diakonias arbete i Irak, som resulterade i att ca 54 000 kr insamlades till behövande i Irak.

Vid sidan av sin pastorsgärning anordnade han mycket uppskattade bussresor till bl a Norge, Nederländerna, Tyskland och Polen. Han var uppskattad som förkunnare, men var också omtyckt som själasörjare och brydde sig om både sina egna församlingsmedlemmar, men också andra Morabor. Han hade lätt för att få kontakt med andra människor.

Vi omsluter barnen Margareta, Bo, Ingrid och Lennart med familjer i våra förböner.

Fridhemskyrkans församling genom Mats Backman

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips