Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Christer "Sigge" Signell, Orsa

Christer Signell var en av mina två närmaste vänner under min tid som Orsabo. Vi umgicks på något sätt nästan varje dag.

Man kunde komma och gå till Sigge när som helst. Han öppnade och man var lika välkommen morgon som kväll. På somrarna satt han nästan alltid på verandan när han bodde i sin farfars hus på Sandhed och löste korsord med en kaffekopp bredvid på bordet. Gitarren låg också nära till hands

Sigge som vi alltid kallade honom var genommusikalisk och kunde spela såväl gitarr som bas med bravur. Som basist var han oöverträffad men underskattad i Orsa. Jag anser med mitt gedigna musikkunnande att Sigge var jämförbar med de största basisterna i världen, Paul McCartney, Jack Bruce, Jaco Pastorius. Det finns inte en basslinga som inte Sigge kunde spela.

När Christer Signell nu lämnat oss så är det med mycket stor saknad och sorg, men han kommer alltid att finnas i mitt minne liksom allt roligt vi gjort genom åren.

Nu sitter Sigge bredvid Jimi Hendrix och Frank Zappa och lirar bas i himlen så molnen svajar. Evigt saknad

Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips