Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Barbro Alfredsson, Furudal

I en ålder av 73 år har Barbro Alfredsson, Näset i Furudal, avlidit.
Med Barbros bortgång har Näset förlorat en stor profil och en hembygdsälskande kvinna.

Hon har varit engagerad i Ore hembygdsförening i många år, och varje år gick hon runt och lade inbetalningskort i våra brevlådor för att värva medlemmar till hembygdsföreningen.

Hon har också varit engagerad i Ärteråsens Kulturförening, där hon och hennes man var kontaktpersoner till djurskötarna under en fäbodvecka varje år. Hon bakade också troget sina småkakor till serveringen. Enligt Barbro var det tack vare Ärteråsen som hon lärde sig baka kakor.

Hennes engagemang för Näsets by har väl varit hennes livsgärning. Hon har dokumenterat byn samlat fotografier och hon kunde i stort sett berätta varje gammal gårds historia. Hennes bydokumentationsdag i slutet av juli, i bystugan, var alltid välbesökt. Då visade hon alla samlade fotografier från byn och människor, som kom dit hade möjlighet att ställa frågor.

Dagen avslutades med en byavandring där hon valde ett hus eller ett område, som hon berättade om. Även i år var hon i bystugan och fanns till hands för att besvara frågor. Trött och märkt av sin sjukdom fanns hon där lika entusiastisk som förr.

Hennes arbete i bystugan var för övrigt, att ta hand om loppisen. Varje dag som loppisen var öppen, var hon där. Många människor kom dit, inte bara för att handla utan även för att få en pratstund med Barbro.

Barbro finns ej längre med oss, men hennes minne kommer alltid finnas kvar.

Ore Hembygdsförening, Ärteråsens Kulturförening och Näsets Bystugeförening gm Yvonne Svarfvar

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips