Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Arne Olsson, Trönö

Arne Olsson, Trönö, avled den 29 oktober 2019 vid en ålder av 93 år. Hans sörjs närmast av anhöriga och Ulla Fryk, sin livskamrat under fyra decennier.

Arne Olsson var född och uppvuxen på föräldragården Trönö i Stora Tuna, vilken han sedermera övertog och drev tills han ansåg tiden mogen att gå i pension.

Arne hade ett stort intresse för djur, jord och skog. Han var en ”hästkarl” av rang och en genuin bonde i ordets bästa bemärkelse. Men kanske trivdes han allra bäst när han fick vistas i den egna skogen, med motorsågen eller en bössa i händerna. Han diskuterade gärna de senaste rönen inom skogsforskningens område och följde nyfiket den skogstekniska utvecklingens landvinningar.

När Arne lämnat ansvaret för gården, öppnades möjligheter för andra aktiviteter och intressen som dessförinnan tiden inte medgivit. Så till exempel gjorde han tillsammans med Ulla resor till olika utrikes destinationer. Han deltog även flitigt i de hembygdshistoriska bussresor för seniorer som hon arrangerade inom landet.

Arne Olsson var ytterst snäll och hjälpsam, djupt uppskattad av alla vänner i bygdens bekantskapskrets. Man kunde alltid påräkna hans hjälpande hand om det knep. Han var förnöjsam men också gladlynt med en stillsam humor. Trots många hälsoprövningar under livets senare del, mötte han oss alltid med optimism och ett osvikligt gott humör.

Vi, Ulla med sönerna Jan, Hans och Anders med familjer, minns honom med stor saknad men också med tacksamhet och glädje.

Jan Fryk