Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Anna-Lisa Granström, Falun

Annons

Anna-Lisa Granström, tidigare tandläkare och chef för barntandvården i Falun, har avlidit den sista maj, 97 år gammal. Älskad och saknad av släkt och många vänner.

Anna-Lisa föddes i Älvros i Härjedalen med släkt i Lillhärdal. 1941 tog hon studentexamen på latinlinjen i Falun, 1946 var hon färdig tandläkare.

Efter kortare tjänstgöring i Gävle och Stockholm, återvände hon till Falun, där hon blev chef för barntandvården. Med fluorprofylax och föräldrautbildning på barnavårdscentralerna lade hon grunden till en kariesfri generation.

1944 köpte familjen Persgården i Altsarbyn, Rättvik och den blev ett älskat fritidsställe.

Anna-Lisa var tidigt konstintresserad. Vidare hade hon stort musikintresse. Musik vid Siljan, egen stol i Dalhalla, Dalasinfoniettan, jazzfestivalen i Juan les Pins med Ella Fitzgerald. Och folkmusiken fanns förstås i Siljansbygden.

1973 var hon delaktig i starten av Falun-Borlänge Zontaklubb och arbetade för kvinnans jämställdhet.

Med åren blev Anna-Lisa en känd profil i Falun. Glad och allmänbildad erbjöd hon alltid ett stimulerande sällskap. Hon fick aldrig några egna barn, men vi är många i nästa generation, som gärna satte oss bredvid henne på olika möten. Och när hennes minne började svikta, blev vi omgående uppmanade att kontrollera fakta i mobilen, eftersom vår kunskap inte räckte till.

Anna-Lisa var en livsnjutare av rang. Hon var inte inställd på att lämna det jordiska än på länge. Hon blev dock 97 år. Det är tomt utan henne.

Margareta Linder, guddotter

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips