Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Åke Gäfvert, Borlänge

Vi blev helt bestörta i släkten Gäfvert vid beskedet om Åkes svåra sjukdom och alltför tidiga bortgång den 15 maj vid 77 års ålder.
Nu delar vi sorgen med hans närmaste, makan Britt och barnen Hans, Helena och Susanna med familjer.

Annons

Åke tog över rollen som kontaktperson vid insamlingar till födelsedagar och begravningar efter allas vår ”farbror Charles”, som hans far fick heta i min släktgren. Vi var ju en stor släkt, medan de äldre fanns kvar, så det var naturligt att hålla ihop. 

Sedan många i föräldragenerationen tyvärr gått bort tyckte Åke det var hög tid med stor släktträff, innan det blev för sent. Med verklig entusiasm och god planering fick han med några av oss i en kommitté, som bjöd in 300 släktingar till Tyllsnäs sommaren 1995. Hälften av dessa kom till en heldag med fint väder, catering, musikunderhållning och fantastiska möten med släktingar från hela landet.

Min farfar och Åkes far var äldst och yngst i syskonskaran, så trots att Åke var jämnårig med mig och mina kusiner var han kusin med våra föräldrar. Vi såg ändå Åke som kusin, så han och Britt var med på vår släktträff i bilkaravan ner till Värmland och på Gammelgården förutom på många olika kalas.

Åke såg bra ut och var söt och gullig redan som barn. Snäll och hjälpsam var han som vuxen och när kylskåpet krånglade hos någon i släkten ryckte han ut och fixade det hela! Han och Britt delade många intressen förutom dansen och smyckena de tillverkade. De åkte på marknader och sålde sina produkter och engagerade sig helhjärtat i barn och barnbarn. Gärna drog de iväg på långresor utomlands och älskade sitt kära Backbuan.

Jag tänker på den fina bilden, där de håller varandras händer, innan han somnade in.

Vi glömmer aldrig Åke.

Lena Gäfvert

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips