Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnen från Romme småskola 1961

Att vara e’ lita flicka som snart fyller sju år som ska börja skolan för hon har klarat skolmognadsprovet. Ja, så var det -61 på hösten. Det var i Romme småskola i en 1-2 klass med en fröken vid namn Gezelius, hon bodde i lägenheten ovanpå skolsalen, ett rum och kök med möblerbar hall.

Hon hade två terrier samba, en långhårig och en släthårig. Satt man inte stilla så var det väldigt nära att man blev nafsad i vaden. Gud vad man var rädd!

Utedass i en länga på skolgården ja, inte var det modernt, men vi var alla ganska lika.

Jag hade svårt för att stava; en smärre dyslexi. När man hade rättstavning och mamma tragglat med stavningen och man ändå fick fem fel. Då fick man gå fram till katedern och inför alla klasskamrater blev man bestraffad.

Man fick vara med om lucia och det var bland flickorna i tvåan man valde. Oftast var det ju den som vi alla tyckte var vackrast, hon med långt hår, mörk eller ljus.

Ja, ni minns säkert! Nu ska vi snart ha lucia och jul och se på varandra med ljus och kärlek.

Eva-Lisa Borres

livsglädjetekniker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare