Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mindre inbrottsvåg i Ludvika

På kort tid har det skett fyra inbrott i Ludvika varav två på Rotorvägen. Polisen uppmanar folk att vara vaksamma.

Tre av inbrotten utfördes natten mellan fredag och lördag. På Rotorvägen bröt någon upp en garageport, men det är oklart om något stals. En villa på samma väg fick också ovälkommet besök.

En altandörr hade brutits upp och när husets ägare återvände hem konstaterades att två datorer saknades. Även i det första fallet var ägaren bortrest. Polisen tror att de båda inbrotten har ett samband

Under samma natt gjordes ett inbrott i en lägenhet på Tre Krokars gata. Via en uppbruten balkongdörr var det någon som tog sig in i bostaden och plockade med sig en tv och en dator.

Två båtmotorer blev bytet i samband med ett inbrott i ett garage på Trappgatan i Ludvika. Någon gång mellan 14/10-21/10 ska inbrottet ha skett.

Jens Gustafsson är chef för utredningsenheten vid Ludvikapolisen och han uppmanar folk att vara vaksamma och vidta lämpliga åtgärder för att förhindra inbrott.

– Som att prata med grannar om ni ska åka bort eller se till så att det ser ut som att någon är hemma.