Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mille invigde Faluns skatepark

Vackert väder och stor uppslutning av barn och föräldrar när etapp två av Faluns skatepark invigdes igen.
– Ni ska verkligen vara tacksamma över att ni har fått den här parken i stan, säger Fredrik Kåhrström från Härnösand.

Jonny Gahnshag klippte bandet och förklarade Faluns skatepark som invigd, igen. Den nya delen av skateparken, etapp två som kommunalråd Gahnshag kallar det, består av bland annat nya streetytor, gräsytor, belysning och en bowl.

Parken fylldes snabbt med barn som drog runt på sina kickbikes efter invigningsceremonin. En av alla som passade på att testa den utbyggda skateparken var Mille Kåhrström från Härnösand, och han var riktigt nöjd efter några repor i bowlen.

– Den är riktigt bra, bowlen är jätteskön och superbra och det är en stor skatepark, säger Mille Kåhrström.

Mille har åkt skateboard sedan han var tre år och har inspirerats av sin kusin som skejtar väldigt mycket. Med sig i parken brukar även Milles pappa Fredrik vara.

– Vi är egentligen bara här i stugan över helgen, men Mille ville så gärna åka skateboard och när vi kom hit såg vi att det var världens baluns här, så det passade ju bra, säger Fredrik Kåhrström.

– Jag är med och skejtar mest för att Mille är så intresserad, och då tycker jag att det är roligt att vara med honom och göra något kul.

Uppslutningen runt den nyinvigda skateparken var stor, och det var många barn och föräldrar som passade på att vara med och testa nya delen av parken. Gratis korv och en trevlig stund i ett vackert höstväder lockade nog extra mycket.

– Jag tycker att den här parken verkar underbar, det är lite synd bara att man inte är lite bättre på att skejta, så man hade kunnat utnyttja alla featuresen lite bättre, säger Fredrik Kåhrström. Det är enormt fint här, så det ska ni verkligen vara tacksamma för att ni har fått den här parken i stan. Framför allt den här bowlen som ser jättebra ut.

Trots att vädret bjöd på sitt finaste ansikte ville tydligen inte skateboardåkarna dyka upp denna invigningsdag. Varför måste man ändå fråga sig. En liten uppvisning av några skejtare hade kanske suttit fint en dag som denna.