Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet valde ny ordförande

Miljöpartiet de gröna i Ludvika har haft årsmöte där Aron Knifström valdes till ny ordförande efter Åsa Wikberg.

Till vardags studerar Aron Knifström miljövetenskap och datateknik. Under föregående år har han haft rollen som sekreterare i styrelsen och även suttit med i partiets distriktsstyrelse.

Han är mycket engagerad i lokala energi- och klimatfrågor och inom partiet samt sitter med som ersättare i samhällsbyggnadsnämnden i Ludvika och i styrelsen för partiets rikstäckande klimatnätverk. Under året valdes han också som partiets klimatambassadör för Dalarna.

– Hållbar utveckling och att ständigt jobba mot förbättringar med hänsyn till både miljö, energi och klimatfrågorna är vad jag prioriterar, säger Knifström och fortsätter:

– Det krävs ett samlat grepp kring dessa frågor för att driva den omställning som krävs för att nå klimatmålen. De områden jag är mest intresserade av är energiproduktion och användning, byggnader och transporter.

Aron tar över klubban efter Åsa Wikberg, som nu kan koncentrera sig mer på sitt arbete som ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

På årsmötet valdes bland annat en ny styrelse: Aron Knifström (ordförande), Mikael Hjort (kassör), Åsa Wikberg, Elin Lundström, Thomas Bergström, Britt Krainer och Warren Willey.